Polícia obvinila mužov, ktorí údajne zbili basketbalistu

27.02.2013 Nitra

Nitra 27. februára (TASR) – Dvoch Nitranov, ktorí mali zbiť basketbalistu čiernej pleti Jeana Ronyho Cadota, už polícia obvinila z prečinu ublíženia na zdraví a z prečinu výtržníctva. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. Ako uviedla, v prípade dokázania viny hrozí obom 21-ročným mužom trest odňatia slobody na jeden až tri roky.

Či bol útok na basketbalistu motivovaný rasovo, polícia stále preveruje. "Pokračujeme v preverovaní okolností prípadu. Budú vypočutí ďalší svedkovia. Bol tiež podaný návrh na rozhodnutie o väzbe," doplnila Čuháková.

Mário U. a Adam D. z Nitry sa dostali do konfliktu s basketbalistom klubu Edymax SPU Nitra 14. februára v Devil's pube, kde sa Cadot zabával s troma ďalšími basketbalistami. Ochranka podniku ich následne vykázala von, kde došlo k bitke. Jeden z mladíkov mal hráča čiernej pleti zhodiť na zem a druhý ho kopal na zemi. Pri útoku mu vážne poranil oko. Cadotovým spoluhráčom sa podarilo privolať taxík a odviesť ho do nemocnice. Útočníci ho prenasledovali až sem, personál nemocnice preto musel privolať SBS-károv a policajnú hliadku. Basketbalista teraz leží v martinskej nemocnici, kde sa podrobil operácii oka.
 

Vyberte región